Turvallisuus

Eläintauteja torjutaan päivittäisillä rutiineilla. Hygieniatyö näkyy heti kanalan ulko-ovella. Ulkokengät vaihdetaan kävelysulun takana puhtaisiin jalkineisiin. Uusi kenkienvaihto odottaa jokaisen eläinsuojan ovella, jotta ulkoa tulevat bakteerit ja virukset eivät pääse uhkaamaan kanojen terveyttä. Samoilla jalkineilla tai käsineillä ei mennä eri kanaloihin.

Jyrsijöiden torjuntapaikkoja näkyy kanalassa samasta syystä, sillä hiiret levittävät tehokkaasti monia kanoille vaarallisia eläintauteja.

Suomalaiset kanat ovat maailman terveimpiä. Meillä kanaloissa ei käytetä mitään antibiootteja. Rokotuksia Suomessa tarvitaan vain kaksi (gumboro, marek), joissakin tapauksissa kolme (AE). Tämä on vain murto-osa esim. Keski-Euroopassa tarvittavista rokotusmääristä.

Kuten ei useimmilla suomalaisilla tiloilla, ei meilläkään ole koskaan ollut salmonellatartuntaa. Kaikki kananmunantuottajat ottavat jokaisen kanaparven tuotantotiloista näytteet 4 kertaa vuodessa. Näytteenotto on tehty helpoksi, sillä Suomen Siipikarjaliitto toimittaa tarvikkeet ja pakkausmateriaalit suoraan tiloille. Kaikista tutkimuskuluista vastaa kuitenkin tuottaja.

Puhtaudesta huolehditaan käsien pesulla, desinfioinneilla, vieraiden suojavaatetuksella ja kaikkien pintojen säännöllisellä puhdistamisella.